Brave Business: Godshot Odesa

Brave Business — історії підприємців, що надихають. Розповідаємо вам про бізнеси в Одесі, що відкрились, продовжили роботу під час війни і, звісно, тих, хто робить свій внесок у перемогу.

Перша історія — про окупацію, релокацію та новий старт в Одесі.

Мова про відомий на весь Херсон заклад Godshot Odesa, історію якого розповіла його співвласниця і бренд-шеф Валерія.

На момент повномасштабного вторгнення кав'ярня працювала вже 6 років та планувала розширюватись у франшизу. Як раз перед війною заклад зробив великі закупки продуктів — готувались до Дня закоханих та 8 березня. Тому з перших днів в окупації аби підтримати команду почали працювати по декілька годин на день.

12 квітня Валерія з родиною приїхали в Одесу та продовжили підтримувати ту частину команди, що залишилась в Херсоні. Вони надсилали продукти та все необхідне. Згодом, після релокації, прийняли рішення відкриватись в Одесі. Нове приміщення знайшли випадково: гуляли вулицею, побачили й закохались з першого погляду.

Другом для кав‘ярні став Артур Петросян — відомий одеський архітектор і дизайнер, що створив для них план реконструкції й дизайн-проєкт приміщення, не взявши за це коштів. Godshot відкрився 16 травня — за 3,5 місяці з початку будівельних робіт.

90% персоналу — херсонці. Коли колишні працівники дізнались про re-відкриття в Одесі, то більшість з них повернулась в команду і знову долучилась до роботи.

Валерія розказала і про складнощі, які перед нею і її чоловіком стали, коли вони відкривались вдруге.

По-перше, це відсутність будь-яких контактів у новому для них місті. 7 років тяжкої роботи ніби просто зникли в нікуди, все доводилось будувати з нуля.

Складно було й пристосуватись до звичок іншого міста, до нового ритму життя, до того, що першу каву замовляють не о 8, а о 10 ранку.

Відпустити старе, щоб почати нове, було ще важче. Десь там, в Херсоні, у Валерії залишився шматочок її душі. Змиритись з цим не просто, але Godshot зміг знайти в собі сили йти вперед.

Заклад знаходиться за адресою: вул. Буніна, 18. Завітайте, щоб спробувати справжні херсонські кавуни та підтримати проєкт!

A A A Звичайна версія сайту